NZBGet + Sickbeard geeft me hoofdpijn

Door Deef_K op maandag 13 januari 2014 21:41 - Reacties (32)
Categorie: -, Views: 14.534

Situatie: bijna aan de paracetamol en de stressbal want ik word ramgek van deze combinatie die ik maar niet fatsoenlijk aan de praat krijg.

Ik draai NZBGet en Sickbeard custom (20130406-3) op een Synology DS211+
Mijn series staan onder volume1/video/tv-series. Wanneer ik een serie toevoeg in Sickbeard dan word dit netjes ingeladen bij NZBGet en ook netjes gedownload.

Laten we als voorbeeld nemen House of Cards. Echter wanneer deze compleet is zet hij het bestand in volume1/downloads/complete/sickbeard/House.Of.Cards.2013.S01E11.720p.BluRay.x264-DEMAND/House.Of.Cards.2013.S01E11.720p.BluRay.x264-DEMAND.mkv

Natuurlijk moet deze naar volume1/video/tv-series/House of Cards (2013)/Seizoen 01/House.Of.Cards.2013.S01E11.720p.BluRay.x264-DEMAND.mkv maar dit werkt dus niet.

Nu ben ik op zoek naar iemand die mij kan helpen met de juiste instellingen. Ik heb een aantal print screens genomen met de instellingen die ik heb ingesteld. Gebruikersnamen en wachtwoorden heb ik weggehaald.


Wie o wie verhelpt mijn hoofdpijn en stress?

NZBGet
Paths:
paths

Categories:
categories

Postprocessing:
postprocessing

Nzbtosickbeard
Nzbtosickbeard

Nzbtomedia
Nzbtomedia

Sickbeard
Postprocessing:
postprocessing

Nzbsearch
nzbsearch

Download compleet
Download compleet

Homewizard Energylink

Door Deef_K op donderdag 4 april 2013 10:48 - Reacties (22)
Categorie: -, Views: 11.795

Vanwege de onduidelijkheid van de mogelijkheden van de Homewizard Energylink maak ik deze post om wellicht voor jullie het een en ander te verduidelijken.

De EnergyLink brengt inzicht in het energiegebruik naar een nieuw niveau! Speciaal ontworpen door HomeWizard om 'slimme meters' uit te lezen, toont de EnergyLink zowel het elektra- als gasgebruik op een nieuwe overzichtspagina in de HomeWizard app (een HomeWizard is vereist). Daarnaast wordt de teruggeleverde stroom van zonnepanelen geregistreerd zodat je altijd weet wat de panelen hebben opgeleverd. Om helemaal toekomstproof te zijn is er een extra ingang aanwezig, bijvoorbeeld om een oplaadstation voor een elektrische auto aan te sluiten.

Slimme meter

Wanneer je nog geen slimme meter heb dan kun je deze aanvragen, hier zijn echter wel kosten aan verbonden. Het is mij niet bekend hoe deze in rekening worden gebracht.

In mijn geval ging dit via Liander welke weer een extern bedrijf inschakelde om de slimme meter te plaatsen. De aansluiting van het gas en het energie werd door twee verschillende mensen gedaan. Het nam minder dan een uur in beslag.

In 2020 zal vrijwel iedereen in Nederland over een slimme meter beschikken, normaal krijg je vanzelf bericht over de plaatsing. Dit kan echter nog een aantal jaren duren. Daarom is het mogelijk om een 'prioriteitsaanvraag' te doen bij je netbeheerder. Er wordt dan binnen 3 maanden (in de praktijk vaak binnen een paar weken) een slimme meter geplaatst, voor een eenmalig bedrag van €71,40 (voor elektra en gas). Hoeft er enkel een elektriciteitsmeter vervangen te worden, kost dit €66,64

http://s15.postimg.org/r9rtmw423/foto.jpg
In onze meterkast vind je geen modem of homewizard. Ik had in de meterkast totaal geen goed bereik met wifi en de homewizard. Ik heb vervolgens alles via de kruipruimte naar de voorraadkast in de woonkamer gebracht. Nu heb ik direct contact via mijn ipad / iphone / mac.

De energylink is wel aangesloten in de meterkast. Het bereik naar de homewizard, circa 3 meter, is uitstekend. Ik heb nog geen onderbreking gehad.

Waarom de Energylink

Sinds 4 januari zijn mijn vriendin en ik eigenaar van een hoekhuis. Wij komen van een appartement waarbij we onder, naast en boven ons mensen hadden wonen. De verwarming hadden wij zo goed als nooit aan staan omdat er om ons heen genoeg gestookt werd zodat wij het warm hadden.

Omdat we van 65m2 naar 125m2 gingen leek het mij verstandig om het een en ander te automatiseren en gelijk op ons verbruik te laten. Het bleek nogal lastig om de woonkamer op temperatuur te krijgen terwijl de rest van de vertrekken wel lekker warm werd. Aangezien de thermostaat beneden in de woonkamer staat bleef de gasmeter maar lopen en lopen.

Na wat testen en dergelijke bleek de nieuwe designradiator niet goed door te lopen. Toen deze het vervolgens wel deed werd het beneden ook lekker warm.

Aangezien we al een homewizard hadden en zij met de Energylink kwamen leek het ons een goed idee om een nog betere inzage van ons verbruik te krijgen en deze in de komende jaren te vergelijken en in de toekomst ook daadwerkelijk te gaan besparen. Alle kleine beetjes helpen.

Verpakking

De Energylink word in de zelfde style geleverd als de HomeWizard basis station. De verpakking ziet er het zelfde uit en de inhoud is ook op de zelfde manier ingedeeld. Bij de Energylink word netjes een boekje bijgeleverd waarin de installatie instructies staan. Bij de homewizard basis station werd een A4-tje meegeleverd.

Voorkant
De voorkant toont de energylink.

http://s21.postimg.org/oafzvht7r/Energielink.jpg

Achterkant
De achterkant heeft een kleine stukje tekst in het nederlands en engels met wat de mogelijkheden zijn van de Energylink.

http://s21.postimg.org/9h1caqlgn/Energielink_1.jpg

Inhoud

In de verpakking vind je de Energylink, voeding, RJ12 kabel en 2 clipjes voor de S1 en S2 poort. Wanneer je de verpakking openmaakt tref je als eerste de Energylink aan.

http://s21.postimg.org/san57qjon/Energielink_2.jpg

Totale inhoud
In de verpakking zit de energylink, voeding, RJ12 kabel en clipjes voor de S1 en S2 poort.
http://s21.postimg.org/5n7w1l44n/Energielink_3.jpg

Installatie

De Energylink sluit je eerst aan met de RJ12 kabel op de slimme meter P1 poort. In de homewizard app ga je naar nieuwe sensor toevoegen -> energylink. Je drukt vervolgens op toevoegen en kort erna sluit je de voeding aan op de Energylink. Binnen een fractie van een seconde word de Energylink gevonden en word direct je huidige verbruik weergegeven. Let op! Dit zijn niet de waardes 1 op 1 van je slimme meter. De Energylink staat gewoon bij 0.

Wanneer je slimme meter geplaatst word, worden de gegevens van je oude meter niet overgenomen. De slimme meter begint ook op 0 voor zowel je energieverbruik als gasverbruik

Weergave

Wanneer je de Energylink geinstalleerd heb is dit het eerste scherm wat je krijgt te zien. Je ziet het huisje met het groene balkje voor de opbrengst van je zonnepanelen. In de oranje balk vind je het live verbruik van je stroomnet. Deze word ook gelijk weergegeven. Daaronder vind je met symbolen totale kWh, opbrengst zonnepanelen, dagverbruik kWh en je gasverbruik.

Daaronder vind je een grafiek met het live verbruik watt. Door deze grafieken kan je scrollen.

http://s21.postimg.org/xoqit0ysn/Energielink_4.jpg

Wanneer je op een symbool drukt krijg je een pop-up schermpje met een grafiek van je verbruik. Je kunt hierbij de dag, maand en jaarweergave raadplegen. Dit is ook weer via social media te delen.

http://s21.postimg.org/vlg3lcyzr/Energielink_5.jpg

HomeWizard menu

In het menu van de HomeWizard kan je de Energylink ook kiezen als sensor. Je krijgt dan een volledige weergave van de Energylink.

http://s21.postimg.org/mrp749c13/Energielink_6.jpg

Je kunt hier precies het zelfde als in je hoofdscherm echter kan je in deze weergave ook vergelijkingen raadplegen.

http://s21.postimg.org/66hkolkx3/Energielink_7.jpg
Bij deze vergelijkingen zie je het verbruik, dagtotaal, minimaal verbruik en maximaal verbruik. In deze weergave kun je niet je gasverbruik terug vinden. Je kunt deze vergelijkingen ook sorteren op de volgorde die jij wenst. Je kunt echter niet de S1 en S2 weergave verwijderen als je deze niet gebruikt.

Aangezien ik de Energylink net pas heb kan ik jullie niet vertellen hoe we straks een duidelijk overzicht hebben met je maandverbruik. Om geld te besparen wil je een mooi tabel met een vergelijking tussen bijvoorbeeld april en mei met de kostenbesparing in procenten. Dit voor je energie en gasverbruik. Of HomeWizard hier nog op in gaat spelen of dat dit wel mogelijk is naar meerdere maanden verbruik is mij niet duidelijk.

http://s21.postimg.org/n9kck41lz/Energielink_8.jpg
In deze weergave kun je ook weer scrollen door de grafieken.

edit:
04-04 motivatie toegevoegd.

Nieuw huis, homewizard automatisering 3

Door Deef_K op woensdag 23 januari 2013 10:04 - Reacties (5)
Categorie: -, Views: 7.879

We zijn inmiddels, op 2 dagen na, 3 weken verder na de oplevering van ons nieuwe huis. In deze drie weken is er al een hoop gebeurd.

-Oude keuken gesloopt.
- Oude wc gesloopt.
- Sleuven gemaakt voor elektriciteit in de keuken, slaapkamer voor televisie, woonkamer voor televisie en diverse sleuven die ik graag wilde.
- Trap verf af geföhnt, raad ik overigens iedereen aan om niet te doen. Dik een week met 1 trap bezig geweest.
- Inbouwtoiletframe geplaatst
- Loodgieter eea gemaakt voor de keuken en toilet.

Gisteren zijn de stuckadoors begonnen met het stucken en spackspuiten van de gehele woning. Om de gehele woning te kunnen spuiten hebben we de radiatoren er af moeten halen. Ik heb er in de toekomst geen zin in als er wellicht een nieuwe radiator komt dat je dan een deel ziet wat niet gedaan is. Het huis staat nu vol met stroomkachels van 3kw :+ (hallo energierekening). De verwachting is dat ze morgen in de loop van de dag klaar zijn.

Ik heb ondertussen zo'n beetje alle spullen binnen van kaku die ik wil verwerken in mijn woning. Alleen wil ik nog wat extra thermometers voor buiten en voor boven. Zaterdag gaan we de vloer ophalen en maandag komen er weer mannetjes om alles met betrekking tot de keuken en overige elektriciteit af te monteren. Tevens word er een nieuwe groepenkast geplaatst.

Nu wil ik in de keuken ook een koof bouwen waar verlichting in komt die te dimmen is, de kabels heb ik hier voor al laten trekken. Toch heb ik nog, wellicht een stomme, vraag.

Wanneer je spotjes gebruikt in de koof dan kun je deze dimmen met de spciale inbouwdimmers. Echter wil ik deze lampen ook gewoon kunnen bedienen met een normale dimknop op de muur. De inbouwdimmer dien je dan ergens voor de lampen aan te sluiten. Word de status in de homewizard app dan ge-update wanneer je de normale dimknop gebruikt? Het zelfde voor een normale lamp, aansluiten op een inbouwschakelaar en gewoon een drukknop voor het aan en uit zetten van de lamp indien je de homewizard app niet wilt gebruiken. Werkt dit gewoon?

edit: Je hebt een inbouwdimmer met zo'n draaiknop, die sluit je aan op een inbouwdimmer van homewizard. Wanneer je met de inbouwdimmer met draaiknop de verlichting aanzet springt deze dan ook aan in de app? Wanneer je de felheid veranderd, veranderd het percentage dan ook mee in de app?

Nieuw huis, homewizard automatisering 2

Door Deef_K op donderdag 3 januari 2013 20:31 - Reacties (21)
Categorie: -, Views: 10.833

Inleiding
Deel 2 van het integreren van homewizard in mijn nieuwe bestaande woning waarvan ik morgen de sleutel krijg. Vandaag heb dan eindelijke mijn pakket van PostNL mogen ontvangen die er tergend lang over gedaan hebben. Ik heb mijn bestelling op 28-12 gedaan, wellicht zijn het de feestdagen geweest maar de levering is keer op keer uitgesteld door PostNL.

In deel 1 heb ik aangegeven hoe ik de begane grond wil gaan automatiseren door middel van Homewizard. Onderstaand plaatje geeft nog een keer aan hoe ik dit aan wil gaan pakken. Door deel 1 heb ik wel tips gekregen om de gang iets anders aan te pakken, onderstaand plaatje is hier nog niet op aangepast.

http://s7.postimage.org/mmi8ex05n/homewizard.jpg

Het pakket
Thuis aangekomen lag het pakket op mij te wachten om open gemaakt te worden. Ik moet zeggen dat ze dit heel keurig hebben ingepakt. Soort bij soort, netjes ingedeeld. Hier valt eigenlijk geen opmerking over te maken.

http://s9.postimage.org/fo3jvbiqn/IMG_1512.jpg

Homewizard
Het kaku spul en de brandmelders spreken eigenlijk voor zich, die laat ik nog even in de doos. Deze zullen in het nieuwe huis geïnstalleerd worden. Nieuwsgierig als ik ben pak ik het doosje van de homewizard om deze eens goed te bekijken. De doos is van stevig karton en probeert zich zeker te verkopen. Ik zeg geen apple praktijken maar op de verpakking is niet bezuinigd.

http://s8.postimage.org/82rc8ce39/IMG_1513.jpg

Wat opvalt is dat op een kopse kant van de verpakking ook italie, frankrijk, duitsland en engeland er ook op staan. Homewizard is dus niet alleen actief in Nederland. Wanneer we de doos openmaken zien we als eerste het apparaat zelf.

http://s1.postimage.org/yzrpjwuun/IMG_1514.jpg

Wanneer we dit deel van het pakket omhoog liften treffen we een doosje aan waar de voeding zich in bevind. Dit lijkt op een telefoonoplader met een mini-usb aansluiting. Deze heeft de tweaker vaak zelf nog wel ergens liggen.

Wanneer we dit deel van de inhoud optillen vinden we een min-usb naar usb kabel voor naar de computer en een snelstart gids voor het installeren van homewizard via je apple of android device.

http://s9.postimage.org/wslbhd7kv/IMG_1516.jpg

Eerste indruk
De homewizard installeer je door verbinding te maken met het wifi signaal van de homewizard zelf. Nadat je hier een account heb aangemaakt kun je via je eigen wifi weer inloggen op de homewizard. Hier viel mij gelijk eigenlijk het eerste gebrek op.

Ik heb even snel gekeken maar wat niet terug te vinden is op de site van de homewizard is dat de homewizard géén wifi 5GHz aan boord heeft. Gezien ik diverse apple devices heb die wel 5Ghz ondersteunen ben ik dus verplicht om terug te schakelen naar 2,4 Ghz om gebruik te kunnen maken van mijn homewizard.

Het apparaat zelf is super licht, voelt hierdoor vrij goedkoop aan maar eigenlijk mag je dit niet zeggen omdat het gewoon van normale kwaliteit is. Meer hoef je eigenlijk ook niet te verwachten en betere kwaliteit voegt eigenlijk helemaal niks toe.

Als we eenmaal de homewizard geïnstalleerd hebben valt mij direct weer iets op. Eerder in deze blog vermelde ik dat homewizard dus in diverse landen beschikbaar is. Echter de interface is alleen in het engels beschikbaar. Een tegenvaller? Niet perse maar het was wel handig geweest als dit gewoon in het nederlands beschikbaar is. Tuurlijk er staan icoontjes bij die verduidelijken ook het een en ander maar het blijft makkelijk als het gewoon nederlands is.

Ik heb zelf drie bestaande schakelaars voor lampen toegevoegd wat eigenlijk een piece of cake was. Switch toevoegen, naam geven, learn via remote en klaar. Ook heb ik een temperatuur meter toegevoegd. Hier zaten al netjes batterijen in, ik moest alleen even het plastic van de batterij afhalen zodat deze contact maakt. De thermometer geeft netjes 21,5 graden celsius in huis aan en 51% luchtvochtigheid. Het grafiekje begint overigens niet gelijk te lopen al heb ik gelezen dat dit wat tijd in beslag kan nemen voordat je hier iets gaat zien.

Update: inmiddels word het grafiek weergegeven.

Komende tijd zal ik de rest van producten in het nieuwe huis gaan plaatsen en ik zal jullie dan ook voorzien van meerdere blogs om de vooruitgang te tonen. Houd er wel rekening mee dat hier wat tijd overheen gaat omdat ze de volledige woning gaan spackspuiten. Voordat ik dus iets ga plaatsen zal dat als eerste gedaan moeten worden.

Edit:
Peace of cake, piece of cake...

Nieuw huis, homewizard automatisering

Door Deef_K op dinsdag 25 december 2012 13:21 - Reacties (22)
Categorie: -, Views: 15.591

Als starter zijnde op de koopmarkt hebben mijn vriendin en ik een nieuwe bestaande woning gekocht. We waren niet fanatiek op zoek maar de oom van mijn vriendin is makelaar en heeft ons overtuigd om dit jaar nog te komen. Tot onze grote verbazing was binnen twee weken al een keuze gemaakt en het bod geaccepteerd.

De woning die wij hebben gekocht is ex-huurhuis van vivare en is behoorlijk uitgeleefd. Momenteel zitten wij in de fase waarin wij goed moeten kijken hoe wij alles gaan inrichten. De keuken en het laminaat zijn besteld, de offerte van de stucadoor is door ons goedgekeurd.

Als tweaker zijnde wil ik de begane grond gaan automatiseren met homewizard in combinatie met kaku. Langzaamaan wil ik dit gaan uitbreiden naar boven.
De HomeWizard ondersteunt bestaande draadloze apparatuur en maakt het mogelijk om deze te bedienen vanaf je smartphone (iOS en Android). Schakel en dim lampen vanaf je iPhone of Galaxy Nexus, zet andere elektronische apparatuur aan of uit en stel timers in om automatisch te schakelen. Daarnaast kan de HomeWizard temperatuur en energieverbruik weergeven op de iPhone, real-time en over een langere periode. Onlangs is ook ondersteunig voor Somfy RTS motoren toegevoegd, waarmee een scala aan elektrische gordijnrailen, zonnewering en garagedeuren bediend kan worden.
Onderstaand een afbeelding hoe ik het zelf wil gaan indelen.
http://s7.postimage.org/mmi8ex05n/homewizard.jpg

Schuur:
Door middel van een magneetcontact de verlichting aan laten gaan, wanneer de deur dicht gaat de verlichting ook weer uit.

Voordeur:
Deurbel, notificatie op ios.

Gang:
Wandschakelaar die een inbouwschakelaar activeerd, ook een brandmelder die een notificatie geeft via ios.

WC:
Via een aanwezigheidsschakelaar de lamp gedurende x minuten laten branden, vervolgens weer uit.

Keuken:
Brandmelder en inbouwschakelaar die aan te zetten is via een wandschakelaar

Woonkamer:
Een inbouwschakelaar centraal en bij de eettafel evt een inbouwschakelaar met dimmer. Deze beiden te bedienen via een wandschakelaar

Voorraadkast:
Door middel van een magneetcontact de verlichting aan laten gaan, wanneer de deur dicht gaat de verlichting ook weer uit.

Naar mijn mening is dit, afgezien van de plaatsing (dit is niet exact), de ideale oplossing. Later wil ik buiten nog een temperatuur meter en wanneer het zover is de buitenverlichting aanpakken. Uitgaande van bovenstaande indeling zou ik voor de Homewizard Awareness Kit kiezen. Ik beschik zelf al over 3 ontvangers met afstandsbieding waarmee je 16 ontvangers kan schakelen. Deze zal ik gebruiken voor normale verlichting voor bijvoorbeeld bij de tv. De deurbel heb ik al en een dubbele wandschakelaar ook. Ik heb dan nog het volgende nodig:

http://s7.postimage.org/arigngcnf/homewizard_kosten.jpg

Nu vroeg ik me af of er toevallig dingen zijn die ik over het hoofd zie of dat jullie mijn huidige situatie aan zouden passen naar een goedkopere oplossing / andere schema. En nog een slotvraag, heb je een werkende internetverbinding nodig om alles in te stellen? Anders zal ik met mijn aanschaf moeten wachten totdat ik internet heb.

Update 25-12-2012
Zojuist heb ik de volgende bestelling geplaatst bij homewizard.

1 x HomeWizard
1 x Rookmelder voor HomeWizard
1 x Wand-bewegingssensor
1 x Magneetcontact
1 x Rookmelder
1x Thermometer 5-kanaals

Zelf heb ik al:
1x Deurbel
1x Inbouwdimmer
1x Inbouwschakelaar
2x Dubbele wandschakelaar
1x Enkele wandschakelaar
1x Magneetcontact