Nieuw huis, homewizard automatisering 2

Door Neefdave op donderdag 3 januari 2013 20:31 - Reacties (21)
Categorie: -, Views: 9.252

Inleiding
Deel 2 van het integreren van homewizard in mijn nieuwe bestaande woning waarvan ik morgen de sleutel krijg. Vandaag heb dan eindelijke mijn pakket van PostNL mogen ontvangen die er tergend lang over gedaan hebben. Ik heb mijn bestelling op 28-12 gedaan, wellicht zijn het de feestdagen geweest maar de levering is keer op keer uitgesteld door PostNL.

In deel 1 heb ik aangegeven hoe ik de begane grond wil gaan automatiseren door middel van Homewizard. Onderstaand plaatje geeft nog een keer aan hoe ik dit aan wil gaan pakken. Door deel 1 heb ik wel tips gekregen om de gang iets anders aan te pakken, onderstaand plaatje is hier nog niet op aangepast.

http://s7.postimage.org/mmi8ex05n/homewizard.jpg

Het pakket
Thuis aangekomen lag het pakket op mij te wachten om open gemaakt te worden. Ik moet zeggen dat ze dit heel keurig hebben ingepakt. Soort bij soort, netjes ingedeeld. Hier valt eigenlijk geen opmerking over te maken.

http://s9.postimage.org/fo3jvbiqn/IMG_1512.jpg

Homewizard
Het kaku spul en de brandmelders spreken eigenlijk voor zich, die laat ik nog even in de doos. Deze zullen in het nieuwe huis geÔnstalleerd worden. Nieuwsgierig als ik ben pak ik het doosje van de homewizard om deze eens goed te bekijken. De doos is van stevig karton en probeert zich zeker te verkopen. Ik zeg geen apple praktijken maar op de verpakking is niet bezuinigd.

http://s8.postimage.org/82rc8ce39/IMG_1513.jpg

Wat opvalt is dat op een kopse kant van de verpakking ook italie, frankrijk, duitsland en engeland er ook op staan. Homewizard is dus niet alleen actief in Nederland. Wanneer we de doos openmaken zien we als eerste het apparaat zelf.

http://s1.postimage.org/yzrpjwuun/IMG_1514.jpg

Wanneer we dit deel van het pakket omhoog liften treffen we een doosje aan waar de voeding zich in bevind. Dit lijkt op een telefoonoplader met een mini-usb aansluiting. Deze heeft de tweaker vaak zelf nog wel ergens liggen.

Wanneer we dit deel van de inhoud optillen vinden we een min-usb naar usb kabel voor naar de computer en een snelstart gids voor het installeren van homewizard via je apple of android device.

http://s9.postimage.org/wslbhd7kv/IMG_1516.jpg

Eerste indruk
De homewizard installeer je door verbinding te maken met het wifi signaal van de homewizard zelf. Nadat je hier een account heb aangemaakt kun je via je eigen wifi weer inloggen op de homewizard. Hier viel mij gelijk eigenlijk het eerste gebrek op.

Ik heb even snel gekeken maar wat niet terug te vinden is op de site van de homewizard is dat de homewizard gťťn wifi 5GHz aan boord heeft. Gezien ik diverse apple devices heb die wel 5Ghz ondersteunen ben ik dus verplicht om terug te schakelen naar 2,4 Ghz om gebruik te kunnen maken van mijn homewizard.

Het apparaat zelf is super licht, voelt hierdoor vrij goedkoop aan maar eigenlijk mag je dit niet zeggen omdat het gewoon van normale kwaliteit is. Meer hoef je eigenlijk ook niet te verwachten en betere kwaliteit voegt eigenlijk helemaal niks toe.

Als we eenmaal de homewizard geÔnstalleerd hebben valt mij direct weer iets op. Eerder in deze blog vermelde ik dat homewizard dus in diverse landen beschikbaar is. Echter de interface is alleen in het engels beschikbaar. Een tegenvaller? Niet perse maar het was wel handig geweest als dit gewoon in het nederlands beschikbaar is. Tuurlijk er staan icoontjes bij die verduidelijken ook het een en ander maar het blijft makkelijk als het gewoon nederlands is.

Ik heb zelf drie bestaande schakelaars voor lampen toegevoegd wat eigenlijk een piece of cake was. Switch toevoegen, naam geven, learn via remote en klaar. Ook heb ik een temperatuur meter toegevoegd. Hier zaten al netjes batterijen in, ik moest alleen even het plastic van de batterij afhalen zodat deze contact maakt. De thermometer geeft netjes 21,5 graden celsius in huis aan en 51% luchtvochtigheid. Het grafiekje begint overigens niet gelijk te lopen al heb ik gelezen dat dit wat tijd in beslag kan nemen voordat je hier iets gaat zien.

Update: inmiddels word het grafiek weergegeven.

Komende tijd zal ik de rest van producten in het nieuwe huis gaan plaatsen en ik zal jullie dan ook voorzien van meerdere blogs om de vooruitgang te tonen. Houd er wel rekening mee dat hier wat tijd overheen gaat omdat ze de volledige woning gaan spackspuiten. Voordat ik dus iets ga plaatsen zal dat als eerste gedaan moeten worden.

Edit:
Peace of cake, piece of cake...

Volgende: Nieuw huis, homewizard automatisering 3 01-'13 Nieuw huis, homewizard automatisering 3
Volgende: Nieuw huis, homewizard automatisering 12-'12 Nieuw huis, homewizard automatisering

Reacties


Door Tweakers user RobIII, donderdag 3 januari 2013 21:05

Ik heb mijn bestelling op 28-12 gedaan, wellicht zijn het de feestdagen geweest maar de levering is keer op keer uitgesteld door PostNL.
Je moet wel reeŽl blijven hoor. Je doet in een week waarin half Nederland vrij is en de post topdrukte heeft op 't randje van 't jaar op een vrijdag je bestelling en vindt het gek dat deze pas op 3 januari bezorgd wordt? Met wat geluk is je bestelling vrijdag nog gepicked en verzonden maar dat had ook maandag kunnen zijn, dinsdag (1 jan) wordt er niet bezorgd en zo kom ik al heel gauw op 2 a 3 januari.
peace of cake
Vredestaart? :P

Enniehoe, ik ben benieuwd naar 't vervolg!

[Reactie gewijzigd op donderdag 3 januari 2013 21:07]


Door Tweakers user kmsch, donderdag 3 januari 2013 21:08

Vrede ůf taart* :9

[Reactie gewijzigd op donderdag 3 januari 2013 21:08]


Door Tweakers user Neefdave, donderdag 3 januari 2013 21:36

Ik hou de kerstgedachte er nog even in jongens, maar het is aangepast hoor 8)7

Ik blijf wel reeŽl, ik heb ook totaal geen haast. Maar als ze iets 3x verschuiven zonder mededelingen ofzo krijg ik het al warm of het pakket niet zoek is.

Door Tweakers user digimate, donderdag 3 januari 2013 21:47

Je kunt met je iOS devices op 5Ghz wel gewoon de Homewizard op 2,4 Ghz benaderen hoor.
Dus terugschakelen is niet nodig.

Door Tweakers user Neefdave, donderdag 3 januari 2013 21:53

De horizonbox van upc heeft een ander ssid dan de 2,4 Ghz signaal, dus dan werkt het niet. Zal het even toevoegen in de post.

[Reactie gewijzigd op donderdag 3 januari 2013 21:53]


Door Tweakers user Kiswum, donderdag 3 januari 2013 22:07

Ik weet niet of Apple producten 5Ghz. ondersteunen voor Wifi, maar de meeste mobieltjes, tablets en laptops waar Wifi-N op staat heb ik niet op dit snellere protocol werkend gekregen icm met diverse Wifi N routers in de hogere prijsklasse (>120 euro). Deze apparaten konden namelijk alleen communiceren via Wifi G of minder.
Hiervoor is het namelijk nodig dat deze handhelds ook Wifi A ondersteunen doordat deze ook op 5ghz. werkt. Een voorbeeld waarbij het wel werkt, zijn mijn werklaptop van HP en een Dell XPS laptop met Wifi ABGN netwerkkaartje.

[Reactie gewijzigd op donderdag 3 januari 2013 22:16]


Door Tweakers user Eagle Creek, donderdag 3 januari 2013 22:15

Ik snap niet zo goed wat of je met die brandmelder moet? Dat als je op je werk zit je een smsje krijgt dat je huis afbrandt, of zo? :)

Door Tweakers user Damic, donderdag 3 januari 2013 22:15

Ha wij hebben die brandmelders ook, ZUIPT batterijen :( en als ze bijna leeg zijn reclameren ze met een luide piep om de x aantal (minuten > seconden).

@Eagle: die communiceren onderling als er 1 afgaat gaan ze allemaal af.

[Reactie gewijzigd op donderdag 3 januari 2013 22:17]


Door Tweakers user Neefdave, donderdag 3 januari 2013 22:35

Eagle Creek schreef op donderdag 03 januari 2013 @ 22:15:
Ik snap niet zo goed wat of je met die brandmelder moet? Dat als je op je werk zit je een smsje krijgt dat je huis afbrandt, of zo? :)
Vorige keer kwam me vriendin op het werk met haar moeder om te vertellen dat ze even weg was van huis en toen ze terug kwam de brandweer en de politie op de stoep had staan. Broodjes voor in de oven op magnetron stand zetten is geen goed idee kan ik je zeggen.

@Damic wat voor batterijen gebruik je? Piepen wanneer ze leeg zijn doet elke brandmelder voor zover ik weet.

[Reactie gewijzigd op donderdag 3 januari 2013 22:35]


Door Tweakers user Smarty77, donderdag 3 januari 2013 23:13

Neefdave schreef op donderdag 03 januari 2013 @ 22:35:
[...]

@Damic wat voor batterijen gebruik je? Piepen wanneer ze leeg zijn doet elke brandmelder voor zover ik weet.
Dat vraag ik mij ook wel af, ik heb nu melders die elke 6 maanden een nieuwe 9 volts batterij willen hebben... Dat valt nog wel mee, maar vaker zou te kostbaar zijn!

[Reactie gewijzigd op donderdag 3 januari 2013 23:14]


Door Tweakers user Damic, donderdag 3 januari 2013 23:41

Niet oplaadbare Maxell batterijen en 6 maand :o de vorige deed er +3 jaar over om 1 batterij leeg te trekken.

Nu heb ik wel het gevoel dat ze minder gebruiken als ze niet naar elkaar moeten luisteren.

Door Tweakers user Eagle Creek, vrijdag 4 januari 2013 01:09

Damic schreef op donderdag 03 januari 2013 @ 22:15:
Ha wij hebben die brandmelders ook, ZUIPT batterijen :( en als ze bijna leeg zijn reclameren ze met een luide piep om de x aantal (minuten > seconden).

@Eagle: die communiceren onderling als er 1 afgaat gaan ze allemaal af.
Ja maar daar heb je wel meer types van; die heb ik ook. Dat heeft weinig met homewizard te maken volgens mij.
Neefdave schreef op donderdag 03 januari 2013 @ 22:35:

Vorige keer kwam me vriendin op het werk met haar moeder om te vertellen dat ze even weg was van huis en toen ze terug kwam de brandweer en de politie op de stoep had staan. Broodjes voor in de oven op magnetron stand zetten is geen goed idee kan ik je zeggen.

@Damic wat voor batterijen gebruik je? Piepen wanneer ze leeg zijn doet elke brandmelder voor zover ik weet.
Ja, en dan. De brandweer bellen om te melden dat je iPhone heeft gemeld dat je keuken smeult ;)?

Door Tweakers user i-chat, vrijdag 4 januari 2013 08:04

haha die brandmelders, als je dan via die homewizzard je wifi signaal kunt re-layen, zou je inprincipe zoń i-quadcopter waterballonnetjes kunnen laten droppen op die smeulende keuken, of eventueel iets met poeder...

heel misschien bestaan er ook wel automatische release systreemen om die tank met CO2 open te gooien, eens je huis vol zit met co2 brand er niet zo veel meer...

wel moet je dan zeker zijn dat de kat al buiten is :P

Door Tweakers user Neefdave, vrijdag 4 januari 2013 08:20

@Eagle Creek, als ik daar nou 10min eerder mee ben dan iemand die pas belt als de vlammen al de ramen uitkomen dannvalt er misschien nog iets te redden.

Door Tweakers user Kiswum, vrijdag 4 januari 2013 10:16

Ik zou dan ook met camera's gaan werken die op je (toekomstige) Nas aangesloten kunnen worden. Zo heb ik op mijn Synology Nas een Y-cam Knight aangesloten. Deze kan alles direct op de nas opslaan als er iets gebeurd, verder kan deze ook mailtjes sturen als de camera geactiveerd wordt op bepaalde tijdstippen en als het alarm van je rookmelder afgaat, dan kun je ook direct zien of niet iemand gewoon aan het roken is of dat er echt iets brand in huis.
Er zijn ook modellen beschikbaar waarbij je de camera kunt bewegen zodat je met 1 cam een volledige overview hebt van bijv. je keuken/woonkeuken/woonkamer.

Door Tweakers user engelbertus, vrijdag 4 januari 2013 16:21

cool, dan kun je op je werk volgen hoe de brandweer probeert je huis te blussen? zolang er tenminste stroom uit je stopcontacten komen...

Door Tweakers user azteke, vrijdag 4 januari 2013 17:24

Ik heb me altijd afgevraagd hoeveel zo'n homewizard + gemiddelde KAKU installatie nou verbruikt aan stroom in Euro. Ik kan hier niets over vinden via google of GoT, kan iemand er iets zinnigs over zeggen?

Door Tweakers user Neefdave, vrijdag 4 januari 2013 20:17

Helaas heb ik geen energiemeter dus ik kan dit niet voor je nakijken.

Door Tweakers user LoneWolf, zaterdag 5 januari 2013 13:21

Mooie doos nu inderdaad, ik kreeg hem vorig jaar nog geleverd in gewoon een bruine post doos, zonder allerlei mooie opdruk.Vind wel dat ze beter geld en tijd kunnen besteden aan het stabieler maken en goed uit werken van de functies dan zoals ze tot nu toe hebben gedaan, veel er halfbakken inproppen en dan maar kijken.


Door GerardL, zaterdag 20 juli 2013 19:04

Energie verbruik van Homewizard is maximaal 5volt bij 500 mA dus 2,5Watt
Het zelfde geldt voor Energylink moduul.
Dus totaal ongeveer 10Watt
Dus 0,01 KW*24*365 dus ongeveer 90kWh

Reageren is niet meer mogelijk