Nieuw huis, homewizard automatisering 3

Door Neefdave op woensdag 23 januari 2013 10:04 - Reacties (5)
Categorie: -, Views: 7.034

We zijn inmiddels, op 2 dagen na, 3 weken verder na de oplevering van ons nieuwe huis. In deze drie weken is er al een hoop gebeurd.

-Oude keuken gesloopt.
- Oude wc gesloopt.
- Sleuven gemaakt voor elektriciteit in de keuken, slaapkamer voor televisie, woonkamer voor televisie en diverse sleuven die ik graag wilde.
- Trap verf af gefŲhnt, raad ik overigens iedereen aan om niet te doen. Dik een week met 1 trap bezig geweest.
- Inbouwtoiletframe geplaatst
- Loodgieter eea gemaakt voor de keuken en toilet.

Gisteren zijn de stuckadoors begonnen met het stucken en spackspuiten van de gehele woning. Om de gehele woning te kunnen spuiten hebben we de radiatoren er af moeten halen. Ik heb er in de toekomst geen zin in als er wellicht een nieuwe radiator komt dat je dan een deel ziet wat niet gedaan is. Het huis staat nu vol met stroomkachels van 3kw :+ (hallo energierekening). De verwachting is dat ze morgen in de loop van de dag klaar zijn.

Ik heb ondertussen zo'n beetje alle spullen binnen van kaku die ik wil verwerken in mijn woning. Alleen wil ik nog wat extra thermometers voor buiten en voor boven. Zaterdag gaan we de vloer ophalen en maandag komen er weer mannetjes om alles met betrekking tot de keuken en overige elektriciteit af te monteren. Tevens word er een nieuwe groepenkast geplaatst.

Nu wil ik in de keuken ook een koof bouwen waar verlichting in komt die te dimmen is, de kabels heb ik hier voor al laten trekken. Toch heb ik nog, wellicht een stomme, vraag.

Wanneer je spotjes gebruikt in de koof dan kun je deze dimmen met de spciale inbouwdimmers. Echter wil ik deze lampen ook gewoon kunnen bedienen met een normale dimknop op de muur. De inbouwdimmer dien je dan ergens voor de lampen aan te sluiten. Word de status in de homewizard app dan ge-update wanneer je de normale dimknop gebruikt? Het zelfde voor een normale lamp, aansluiten op een inbouwschakelaar en gewoon een drukknop voor het aan en uit zetten van de lamp indien je de homewizard app niet wilt gebruiken. Werkt dit gewoon?

edit: Je hebt een inbouwdimmer met zo'n draaiknop, die sluit je aan op een inbouwdimmer van homewizard. Wanneer je met de inbouwdimmer met draaiknop de verlichting aanzet springt deze dan ook aan in de app? Wanneer je de felheid veranderd, veranderd het percentage dan ook mee in de app?

Volgende: Homewizard Energylink 04-'13 Homewizard Energylink
Volgende: Nieuw huis, homewizard automatisering 2 01-'13 Nieuw huis, homewizard automatisering 2

Reacties


Door Tweakers user jbdeiman, woensdag 23 januari 2013 12:26

Ben benieuwd wat je er uiteindelijk van maakt. Klinkt goed en (ervan uitgaande dat de plekken van stroompunten en de ingefreesde bekabeling goed zijn uitgedacht en precies goed zitten) lijkt me een mooi voorbeeld.

Voor wat betreft je vraag:
Die inbouwdimmers zijn wel van de homewizard? Zo ja, dan zal je een inbouwdimmer van de homewizzard moeten gebruiken. Voor zover ik het allemaal begrijp (ben voor een paar dingen in de tuin (bewegingsmelder + tijdsschakelaar) daarmee aan het kijken geweest, en zoals ik het begrijp zijn ze op elkaar aan te sluiten. Eignelijk heb je een soort van "afstandsbediening" op/ in de muur zitten waarmee je de inbouwdimmer aanstuurt.

Zou moeten kunnen mits beiden / alles van de Homewizard is.

Door Tweakers user Neefdave, woensdag 23 januari 2013 13:17

Ik heb even een edit gemaakt in mijn post, wellicht dat het misschien nu iets duidelijker uitgelegd is.

Door Tweakers user Anjos, woensdag 23 januari 2013 21:21

Als je een dimmer gebruikt van kaku en een draadloze schakelaar van kaku om deze dimmer te bedienen, dan wordt de status in de HW en je app bijgewerkt als je de schakelaar gebruikt.

Wat je niet moet gebruiken is zo'n kleine inbouwdimmer met twee draden die je op een gewone schakelaar kan aansluiten.
Hiermee wordt de status van de HW niet bijgewerkt als je de schakelaar gebruikt.

Door Tweakers user jbdeiman, donderdag 24 januari 2013 10:31

Anjos schreef op woensdag 23 januari 2013 @ 21:21:
Als je een dimmer gebruikt van kaku en een draadloze schakelaar van kaku om deze dimmer te bedienen, dan wordt de status in de HW en je app bijgewerkt als je de schakelaar gebruikt.

Wat je niet moet gebruiken is zo'n kleine inbouwdimmer met twee draden die je op een gewone schakelaar kan aansluiten.
Hiermee wordt de status van de HW niet bijgewerkt als je de schakelaar gebruikt.
Dat was wat ik ook probeerde aan te geven.. => Het moet wel een bij elkaar passende set zijn.

Door Tweakers user iGerbert, dinsdag 29 januari 2013 00:16

2 dimmers achter elkaar plaatsen kan niet. Een gewone dimmer (in de muur) met daarachter de inbouwdimmer van KaKu gaat dus niet.
De HomeWizard geeft in de app wel aan wat de status is van schakelaars en dimmers, maar dit kan wel eens traag werken.

Om de spotjes in de koof vanuit de ruimte direct te kunnen dimmen naar een bepaalde waarde kun je in de HomeWizard een zgn. "action" aanmaken die de verlichting in de koof op bijv. 30% start.
Zo'n action kun je vervolgens weer laten starten vanuit de app, maar ook met een knop op een afstandsbediening of wandschakelaar.
Je hebt dan als het ware een voorkeuzeknop voor "spots-30%-aan".
Plaats je een dubbele wandschakelaar van KaKu op de muur dan kun je de ene knop dus gebruiken als directe aansturing van de dimmer (aan/uit + harder/zachter), en de andere knop stuurt dan een signaal naar de Homewizard die daarmee de 30% stand start.

Reageren is niet meer mogelijk